ZONNEPANELEN EN THUISBATTERIJEN

Naast de mogelijke subsidies en de stijgende energieprijzen zijn zonnepanelen momenteel de meest duurzame investering voor uw huis. De aanschafkost voor het plaatsen van zonnepanelen zijn vrij hoog, maar door deze zelf te plaatsen bespaar je al gauw veel in kosten, en daarna ook op  jouw energierekening. Je kan jouw energie zelf opwekken met het plaatsen van zonnepanelen. Bovendien blijft groene energie opwekken een cruciale bouwsteen voor een duurzame woning. Bovendien zijn  de voordelen van zonne-energie voor het milieu algemeen erkend. 

Een fotovoltaïsche installatie bestaat uit drie essentiële componenten: de omvormer, de panelen en het montagesysteem. Heb je je al voorbereid op de volgende stap? Je kunt dan een thuisbatterij toevoegen aan je systeem. Zo heb je de mogelijkheid om je groene energie op te slaan en te gebruiken wanneer het nodig is. Wil je je auto ook laden, bekijk dan ook onze mogelijkheden met laadpalen.

De combinatie van zonnepanelen, een warmtepomp,  je digitale meter en andere slimme toestellen leveren pas echte voordelen op. Ontdek wat Ztech kan doen om je installatie compleet energie-efficiënt te maken. We ontwerpen een voorstel dat past bij uw huis, leven en verwachtingen. Meer weten? Plan dan gauw je afspraak met een Ztech adviseur.

Zonnepanelen

Hoewel alle zonnepanelen op dezelfde manier zijn gebouwd, zijn er veel verschillen in prijs en kwaliteit, vermogen, efficiëntie, milieuvriendelijkheid en degradatie (vermogensverlies op lange termijn). Om uw systeem zo efficient mogelijk te maken gebruikt Ztech zonnepanelen van Risen, een TIER 1  producent. Dankzij deze panelen, uitgerust met innovatieve triple-cut monokristallijn celtechnologie, heb je een optimale opbrengst en weinig verlies na de installatie. Heb je wat veel schaduw, dan gebruiken we optimizers om je opbrengst te maximaliseren.

Om zoveel mogelijk licht op te vangen, worden zonnepanelen het beste op het dak gemonteerd. Dankzij de  eenvoudige installatie voor zowel platte als hellende daken, heb je jouw panelen in een mum van tijd geïnstalleerd. De bovenste lagen van de panelen worden gespannen wanneer ze licht opvangen. Het is dus ook voldoende als het bewolkt is. Een correct ontwerp van je installatie door onze Ztech experten zorgt er voor dat je opbrengst optimaal is. 

Omvormers 

Omvormers spelen een cruciale rol in het efficiënt omzetten van gelijkstroom (DC) naar wisselstroom (AC) in zonne-energiesystemen. Ze zijn essentieel voor het maximaliseren van de opbrengst en het optimaliseren van de prestaties van zonnepanelen. Naast de traditionele omvormers zijn hybride omvormers steeds populairder geworden, vooral in combinatie met thuisbatterijen, omdat ze extra functionaliteit bieden.

Het gebruik van hybride omvormers in combinatie met thuisbatterijen stelt je in staat om de opgewekte zonne-energie efficiënt op te slaan en te gebruiken wanneer het nodig is, zelfs tijdens stroomuitval. Dit draagt bij aan een grotere energieonafhankelijkheid en vermindert de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet. Met merken als Growatt, Goodwe, Huawei en SMA geven we jou de keuze te genieten van geavanceerde technologie en betrouwbare prestaties bij het implementeren van zonne-energiesystemen in combinatie met thuisbatterijen.


Thuisbatterijen 

Thuisbatterijen spelen een steeds belangrijkere rol in de overgang naar duurzame energie. Deze batterijopslagsystemen stellen huiseigenaren in staat om overtollige energie die overdag wordt geproduceerd door zonnepanelen op te slaan voor later gebruik, zelfs wanneer de zon niet schijnt. Dit biedt verschillende voordelen.

Thuisbatterijen zijn een waardevolle aanvulling op je zonne-energiesystemen. Ze stellen je in staat om je zelfvoorzienendheid te vergroten, de efficiëntie van hun energiegebruik te verbeteren en hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Met merken zoals Growatt, Tecloman en Huawei kan je optimaal profiteren van geavanceerde technologie en betrouwbare prestaties bij het implementeren van thuisbatterijoplossingen.

Laadpalen 

Laadpalen spelen een cruciale rol in de groeiende markt voor elektrische voertuigen (EV's). Ze bieden gebruikers de mogelijkheid om hun voertuigen snel en efficiënt op te laden, waardoor elektrisch rijden praktisch en handig wordt. Twee toonaangevende merken in de laadpaalindustrie zijn Wallbox en Alfen.

De gebruiksvriendelijkheid, integraties en flexibiliteit van Wallbox of Alfen laadoplossingen geeft je als verbruiker de mogelijkheid om met aanpasbare laadvermogens compatibel te zijn met een scala aan voertuigen. Deze merken spelen een cruciale rol in het stimuleren van de adoptie van elektrische voertuigen door het bieden van efficiënte en betrouwbare laadinfrastructuur.


Zelf je zonnepanelen plaatsen ? 

Dat kan. Een goede voorbereiding en wat handigheid zijn het halve werk. Controleopstart en indienststellen wordt gedaan door erkende techniekers van Ztech. Zo ben je zeker van een kwalitatieve installatie, waarbij je enorm bespaart op de werkuren. 

Ztech voorziet de nodige informatie, technische documentatie en persoonlijke begeleiding . Bovendien kan jij rekenen op een extra premie doordat Ztech je installatie ook REScert keurt, na de plaatsing van de omvormer en thuisbatterij.

Zelf (ver)bouwen is eenvoudig, maar samen met ons wordt het nóg eenvoudiger. Wij brengen jouw project mee tot een goed einde. Welke mate van ondersteuning je wenst, kies je helemaal zelf. Wij bieden drie verschillende modules aan:

Zo eenvoudig

Voor de zelfbouwer met praktijkervaring. Je voert zelf veel uit, onze hulp is slechts beperkt nodig. 

 • Bezoek in onze showroom of online afspraak  
 • Toegang tot je portaal, zelfbouwinstructieboek en project map
 • Opstellen van je concept en ontwerp van de installatie
 • Hulp op afstand via telefoon of mail
 • Gereedschapskit "Zonne-energie" 
 • Optie keuring van de installatie met certificaat 

Zo comfortabel

Jouw handen doen het meeste werk, Ztech voorziet je van alle nodige informatie.

 • Experience Tour in onze showroom
 • Voortraject en bespreking van je concept 
 • Toegang tot je portaal, zelfbouwinstructieboek en project map
 • Opstellen van je concept en ontwerp van de installatie 
 • Hulp op afstand via telefoon of mail
 • Hulp op afstand via Chat
 • Technisch werfbezoek wanneer het jou past
 • Gereedschapskit "Zonne-energie" 
 • Plaatsen en aansluiten van je omvormer, thuisbatterij of laadpaal.
 •  Indienststellen van de installatie
 • Optie keuring van de installatie met certificaat  

Zo compleet

Onze meest exclusieve ondersteuning , Ztech ontzorgt je bij je gehele installatie.

 • Experience Tour in onze showroom
 • Voortraject en bespreking van je concept 
 • Toegang tot je portaal, zelfbouwinstructieboek en project map
 • Opstellen van je concept en ontwerp van de installatie
 • Hulp op afstand via telefoon of mail
 • Hulp op afstand via Chat
 • Technisch werfbezoek wanneer het jou past
 • Gereedschapskit "Zonne-energie" 
 • Plaatsen en aansluiten van je omvormer, thuisbatterij of laadpaal.
 • Testen en metingen op de werf
 • Indienststellen van de installatie
 • Keuring van de installatie met certificaat
 • Integratie van je systeem in jouw intelligente sturing 

Liever zelf je pakket samenstellen?   Neem contact op met onze adviseurs en dan bekijken we samen wat er mogelijk is. 

Plan je afspraak

Zekere merken

Ztech gebruikt voor de installatie van uw ventilatie materialen van de best gekende spelers. 

Ztech, das' de Z van...

Zeer goede service

Heb je vragen ? Contacteer ons gerust.

   +32 (0)3 207 00 55

    zelfbouw@ztech.eu

Blijf op de hoogte. 

Wees de eerste die het laatste nieuws, producten en trends ontdekt.